softmod audio issue?


fileunderFound in Microsoft Xbox
Sort by: Oldest  •  Newest  •  User
anonymous
view 
avatar
I have noticed since i did the mod, when i play dvd's burned or original i get no sound from my xbox, optically or directly, but when i play mov files from my computer hard rive on my xbox i do get sound.  What is going on?
admin
view 
avatar
I've never heard of this. My only suggestion is to check your audio settings in XBMC.
anonymous
view 
avatar
is there really a setting that could disable audio for my dvd-rom?
anonymous
view 
avatar
eric you were right, i changed that audio setting to digital from ananlog and thats what did it, i guess i can only have that set to analog, can you explain that setting to me? its under hardware, the audio section options.
admin
view 
avatar
i guess i can only have that set to analog, can you explain that setting to me?

The digital setting should only be used if you have the Advanced A/V or HDTV pack hooked up to your Xbox. I have the HDTV pack on my Xbox and I did some tests. For me, changing the setting from digital to analog, made no difference. Both were recognized as Dolby Digital by my receiver.

Are you using an HDTV or Advance A/V pack? Do your receiver/speakers support AC3 and/or DTS?

From XBMC:
Audio Output : Select if you wish to use Analog or Digital Output from the XBox. Digital output requires the use of an A / V pack with a digital output (such as the Advanced A / V pack or HDTV pack).
Some more reading: check Dolby Digital (AC3) and Dolby DTS on Wikipedia.

Post Reply: